ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Candy: μια επιτυχημένη ιστορία, από το πρώτο πλυντήριο μέχρι τις συσκευές που συνδέονται μέσω Wi-Fi.

 

Η Candy παρήγαγε το πρώτο Ιταλικό πλυντήριο το 1945 και ανακάλυψε, γύρω στο τέλος της δεκαετίας του ’50, τα σύγχρονα πλυντήρια ρούχων εμπρόσθιας φόρτωσης, έγινε στην Ιταλία συνώνυμο της πλύσης.

 

Σήμερα η Candy  είναι μια διεθνής μάρκα και προσφέρει ένα μεγάλο εύρος μεγάλων συσκευών ελεύθερων και εντοιχισμένων στις οποίες συμπεριλαμβάνονται οι πιο προηγμένες τεχνολογίες, το λειτουργικό design και το made in Italy και οι άριστες επιδόσεις. Με το πέρασμα των δεκαετιών η αποστολή δεν άλλαξε: να απαντήσουμε στις ανάγκες των καταναλωτών με καινοτόμα προϊόντα αλλά εύχρηστα και προσβάσιμα σε όλους.

ΙΣΤΟΡΙΑ

Candy Matic

1945/1955

Το 1945 ο Eden Fumagalli έφτιαξε το μοντέλο 50, το πρώτο Ιταλικό πλυντήριο: η  συσκευή θα παρουσιαζόταν στο κοινό στην έκθεση του Μιλάνο το 1946. Το ίδιο έτος, εμπνευσμένη από ένα τραγούδι του Nat King Cole, η εταιρεία άλλαξε την επωνυμία της σε Candy

Έχοντας κατοχυρώσει με πατέντα το πρώτο πλυντήριο πιάτων, η Candy δημιούργησε το μοντέλο 45, το πλυντήριο με χωρητικότητα 3 kg με αντίσταση για την θέρμανση του νερού και αντλία. Το 1954 η εταιρεία έβγαλε στην αγορά το Candy Matic με το σλόγκαν “…ευχαριστώ πολύ, είναι Candy.”

Candy Bi-matic

1955/1965

To 1955 η Candy άνοιξε την πρώτη αντιπροσωπία στην Γαλλία, ακολούθησε το 1958 στην Γερμανία. Το 1957 βγήκε στην αγορά το Bi-Matic το πρώτο ήμι-αυτόματο  πλυντήριο με ξέπλυμα και στύψιμο: ένα χρόνο μετά θα κάνει την εμφάνιση του το Candy Automatic, το πρώτο ολοκληρωτικά αυτόματο πλυντήριο. 

Ανάμεσα στο 1959 και 1961 φτιάχτηκε ένα νέο εργοστάσιο στο ΜΠΡΟΥΓΚΕΡΙΟ (Brugherio). Τα πρωτοπόρα πλυντήρια έχουν οβάλ κάδο και την δυνατότητα μισού φορτίου, όπως το Superautomatic 5 που παρουσίασε η Candy to 1963.

 

Candy Stipomatic

1965/1975

Το πρώτο πλυντήριο πιάτων βγήκε το 1966: ονομαζόταν Stipomatic και είχε 3 ξεχωριστά διαμερίσματα με διαφοροποιημένη πλύση. Το 1968 το Superautomatic 98 ήταν το πρώτο πλυντήριο με 6 προγράμματα και βιολογικό μούλιασμα. Το 1970-1971 ξεκίνησε η παραγωγή των πρώτων εστιών και ψυγείων, μετά την εξαγορά της Kelvinator.

Τα νέα προϊόντα Candy υπογράφηκαν από διάσημους σχεδιαστές και κέρδισαν βραβεία όπως η Χρυσή Πυξίδα, το 1970 η συσκευή CANDYzionatore C23 που σχεδιάστηκε από τον Joe Colombo.

 

Lavabiancheria Tempovariant

1975/1985

Πάντα παρούσα αλλά όχι όπως εκείνη την περίοδο η εξοικονόμηση ενέργειας και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα έγιναν θέματα μείζονος σημασίας για την Candy όπου το 1977 προώθησε την καμπάνια No Waste  με σλόγκαν “Η Candy σας βοηθά να μην σπαταλάτε. Το φως, τα πράγματα, το απορρυπαντικό”. Σε ότι αφορά τα ψυγεία ήταν η πρώτη που υιοθέτησε την νέα τεχνολογία no frost που προλαμβάνει τον σχηματισμό πάγου και ταυτόχρονα η Candy  κάνει τα νέα πλυντήρια πιο ισχυρά με κάδους από ανοξείδωτο ατσάλι. 

Το 1981 βγάζει στην αγορά το Τ3, τον πρώτο καταψύκτη με 3 θαλάμους και με 3 διαφορετικές θερμοκρασίες.

Combichef

1985/1995

Το 1985 με αφορμή την τεσσαρακοστή επέτειο, η Candy  εξαγοράζει τις δυο μεγάλες Ιταλικές μάρκες Zerowatt και Gasfire. Εκείνα τα χρόνια άνοιξε νέα εργοστάσια σε όλο το κόσμο και συνέχισε να εξαγοράζει μεγάλες εταιρείες όπως Rosiéres (leader στα προϊόντα μαγειρέματος), Mayc-Otsein (πλυντήρια ρούχων κάθετης φόρτωσης) και Iberna (ψυγεία): με αυτό τον τρόπο γεννήθηκε το Combichef, ο πρώτος φούρνος με παραδοσιακό μαγείρεμα και μικροκύματα.

Κατά την διάρκεια αυτής της περιόδου συσκευές εξοικονόμησης χώρου όπως τα πλυντήρια Slimmy και Holiday είχαν μεγάλη επιτυχία.

 

Lavastoviglie Candy Futura

1995/2005

Το 1995 η Candy έγινε πενήντα ετών και το γιόρτασε εξαγοράζοντας την Hoover European Appliances, Ευρωπαϊκή εταιρεία στα προϊόντα για καθαρισμό πατωμάτων. Στην νέα χιλιετία η Candy άλλαξε το λογότυπο της και συνέχισε να μεγαλώνει: το 2002 έκανε εξαγωγές σε 111 χώρες. 

Την ίδια χρονιά γεννήθηκε το σλόγκαν “Η Candy μπορεί”, το οποίο χρησιμοποιείται μέχρι σήμερα.

Το 2004 η Candy κατέκτησε το βραβείο για τα πλυντήρια πιάτων: Το Candy Futura  έπλυνε πάνω από 15 σερβίτσια. Επίσης εκείνη την περίοδο άνοιξε τα γραφεία της στην Σανγκάη.

 

Lavabiancheria GrandÓ Candy

2005/2010

Το 2005 η Candy γιόρτασε τα εξήντα χρόνια της εξαγοράζοντας την Vyatka, Ρώσικη εταιρεία, πρωτοπόρα στα πλυντήρια. Τον Μάρτιο του 2006 έβγαλε στην αγορά το GrandÓ το πλυντήριο με το μεγαλύτερο άνοιγμα πόρτας. Τον Ιούνιο αγόρασε την μάρκα Jinling πρωτοπόρα εταιρεία πλυντηρίων της Κίνας και το επόμενο έτος την Τούρκικη SUSLER

Το 2009 εντάχθηκαν οι επαγωγικές εστίες και βγήκε στην αγορά το Duo: σε στάνταρτ διαστάσεις, η Candy ένωσε το πλυντήριο πιάτων με ένα πολυλειτουργικό φούρνο. Το 2010 σηματοδότησε την επανάσταση στα στεγνωτήρια με EasyCase: τον κάδο που συλλέγει το συσσωρευμένο νερό μέσα στο τζάμι της πόρτας.

Forno microonde Candy Ego

2011/2013

Το 2011 η Candy παρουσίασε το GrandÓ Evo με Mix Power System technology που πλένει στους 20 ° όπως στους 40 °. Στην κουζίνα παρουσίασε το φούρνο Prodige με διπλή κοιλότητα και διπλό ανεμιστήρα για να ψήνει την ίδια στιγμή σε διαφορετικές θερμοκρασίες.

Το 2012 εγκαινιάστηκε το νέο εργοστάσιο πλυντηρίων στην Κίνα. Στα πλυντήρια κάθετης φόρτωσης, η Candy παρουσίασε το Evo Plaisir με άνοιγμα από  ελαφρύ άγγιγμα. Επανάσταση στην κουζίνα: ψυγεία Krio Vital Evo επιτρέπουν την καλύτερη συντήρηση των τροφίμων μέσω της τεχνολογίας No Frost  Bio και του συστήματος Air control. Οι επαγωγικές εστίες γίναν FLEXI με ρυθμιζόμενες ζώνες μαγειρέματος. Οι φούρνοι αναβαθμίστηκαν με την μεγαλύτερη κοιλότητα της αγοράς, φτάνοντας τα 78 λίτρα.

Το 2013 η Candy πρόσθεσε στα πλυντήρια πιάτων της EvoSpace χωρητικότητα για 8 maxi πιάτα χάρη στο Maxi Plates. Αυτή την χρονιά γεννήθηκαν τα EGO Microwaves: δυνατή προσωπικότητα, 5 χρώματα και ρετρό άποψη.

Candy Simpli-Fi

2014/2015

Το 2014, το πλυντήριο GrandÓVita κάνει ρεκόρ με το πιο αποτελεσματικό και γρήγορο πλύσιμο χάρη στο Mix Power System +: τέλεια πλύση σε μόνο 59’. Φούρνοι και Elite εστίες δημιουργήθηκαν με μοναδικό και εκλεπτυσμένο design. Το πλυντήριο πιάτων EvoSpace φιλοξενεί 16 σερβίτσια και έχει ρεκόρ για την χωρητικότητα και την ευελιξία. Το πλυντήριο στεγνωτήριο Alisè πλένει 8 kg και στεγνώνει  5 kg σε μόλις 45 cm. Τα ψυγεία γίνονται Maxi, φτάνοντας σε ύψος τα 2 μέτρα.

Το 2014 επίσης βγαίνει το simply-Fi, η πρώτη ολοκληρωμένη γκάμα δικτυακών συσκευών που συνδέονται μέσω Wi-Fi. Η Candy το 2015 γιορτάζει τα 70 χρόνια από την πρώτη παραγωγή του πρώτου εξ ολοκλήρου Ιταλικού πλυντηρίου και ετοιμάζεται να γιορτάσει με πολλά νέα.

ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜIΑ

Ο όμιλος Candy  συνεχίζει να εξελίσσει και να μεταφέρει τεχνολογία σε εύχρηστα συστήματα, σχεδιάστηκε για την καλυτέρευση της ποιότητας της ζωής. Το κέντρο καινοτομίας, έρευνας και ανάπτυξης βρίσκεται στην Ιταλία στο Brugherio.

Σήμερα στην ψηφιακή εποχή, η Candy ανοίγει την πόρτα της σε έναν νέο τρόπο συσκευών, διαδραστικότητας και άμεσης επικοινωνίας, εύχρηστες και έξυπνες.  Η έρευνα του ομίλου δημιούργησε το Candy simply-Fi, τις πρώτες συσκευές που συνδέονται εξ ολοκλήρου μέσω Wi-Fi, επικοινωνώντας ασύρματα με χρήστες, κάνοντας την ζωή τους πιο εύκολη.

ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ο όμιλος Candy χρησιμοποιεί ανακυκλώσιμα υλικά για κάθε εξάρτημα και για τα προϊόντα και για την συσκευασία και έχει συμμετάσχει ενεργά στον καθορισμό της WEEE, Waste Electrical and Electronic Equipment Directive.

Χάρη στην χρήση νεών τεχνολογιών, ο όμιλος κατάφερε να εκπληρώσει δυο προτεραιότητες: ικανοποίηση πελατών και προστασία περιβάλλοντος. Η διαδικασία παραγωγής σχεδιάστηκε με στόχο την μείωση των εκπομπών σύμφωνα με την νομοθεσία σε κάθε χώρα, και για την μείωση της κατανάλωσης ενέργειας σε σχέση με τις οικιακές συσκευές.

 

 

 

 

Ο όμιλος με αποκλειστικά ιδιωτικό κεφάλαιο της οικογένειας Fumagalli, είναι ανάμεσα στους πρωτοπόρους στην Ευρώπη στον τομέα τον οικιακών συσκευών: πλυντήρια ρούχων, πλυντήρια πιάτων, πλυντήρια-στεγνωτήρια, στεγνωτήρια, ψυγεία, καταψύκτες, εστίες και φούρνοι, εντοιχισμένες και ελεύθερες top στις οικολογικές και αποδοτικές αξίες. 

Ο βασικός στόχος είναι η ικανοποίηση των πελατών της: για όλες τους τις ανάγκες με πάνω από 2,000 κέντρα υποστήριξης σε όλη την Ευρώπη. Ο όμιλος Candy εργάζεται με τις διεθνής μάρκες Candy και Hoover και τις εθνικές: Iberna, Jinling, Hoover-Otsein, Rosières, Süsler, Vyatka, Zerowatt, Gasfire και Baumatic.

 

CANDY HELLAS S.A. 
Ethnikis Antistaseos 9-11 – 15232 Chalandri
Tel.: +30.210.6845750/752/753
Fax: +30.210.6845799
P.IVA EL 094492733 

 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ


το έτος 2017: ΕΤΕΤΗΣΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ 
το έτος 2016: ΕΤΕΤΗΣΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ  -  ΣΤΟΙΧΕΙΑ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
το έτος 2015: ΕΤΕΤΗΣΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ  -  ΣΤΟΙΧΕΙΑ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ