ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΗΝ CANDY
Torna al blog

Θα ήθελα να αγοράσω ένα στεγνωτήριο ρούχων, αλλά φοβάμαι μήπως καταστρέφει τα ρούχα και καταναλώνει πολύ ρεύμα. Είναι αλήθεια?

Θα ήθελα να αγοράσω ένα στεγνωτήριο ρούχων, αλλά φοβάμαι μήπως καταστρέφει τα ρούχα και καταναλώνει πολύ ρεύμα.

Το στεγνωτήριο ρούχων μπορεί να βελτιώσει τη ζωή μας ειδικά τις υγρές και ψυχρές περιόδους, όταν το στέγνωμα της μπουγάδας προκαλεί πονοκέφαλο. Υπάρχει αρκετή παρανόηση και διάφοροι μύθοι που θα πρέπει να καταρρίψετε και να μάθετε περισσότερα για αυτή τη συσκευή η οποία χαίρει δημοτικότητας και εκτίμησης.

Είναι αλήθεια ότι το στεγνωτήριο φθείρει τα ρούχα από την τριβή; Όχι, αντίθετα φροντίζει τα ρούχα σας.

Παρά τα λεγόμενα, το στεγνωτήριο δεν καταστρέφει τα ρούχα. Τα νέα μοντέλα, με τεχνολογία αντλίας θερμότητας, στεγνώνουν σε χαμηλότερες θερμοκρασίες από ό,τι τα συμβατικά συστήματα συμπύκνωσης και εγγυώνται μεγαλύτερη φροντίδα στις ίνες, διατηρώντας παράλληλα την ακεραιότητα των υφασμάτων. Στην αγορά υπάρχουν στεγνωτήρια με προγράμματα σχεδιασμένα για να φροντίζουν ακόμα και τα πιο ευαίσθητα υφάσματα π.χ. τα μάλλινα και τα οποία, όπως η νέα σειρά της Candy GrandÓ, έχουν κερδίσει την σημαντική πιστοποίηση της Εταιρείας Woolmark.

Επιπλέον, λόγω των χαρακτηριστικών όπως το εύκολο Σιδέρωμα (Easy Iron), μερικές φορές μπορούμε να αποφύγουμε εντελώς το σιδέρωμα.

Μεγάλα φορτία με μικρή κατανάλωση: Είναι αλήθεια ότι το στεγνωτήριο καταναλώνει πολύ ρεύμα;

Μερικά στεγνωτήρια επιτρέπουν να τοποθετήσουμε μέχρι και 10 κιλά μπουγάδας σε ένα μόνο κύκλο, εξοικονομώντας έτσι χρόνο και ενέργεια. Αλλά και για λίγα μόνο ρούχα, δεν υπάρχει πρόβλημα: τα πιο καινοτόμα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με αισθητήρες υγρασίας που μπορούν να προσαρμόσουν το χρόνο και την κατανάλωση νερού με βάση την ποσότητα των ρούχων και τον επιθυμητό τύπο στεγνώματος.

Εάν χρησιμοποιήσουμε μια συσκευή κατηγορίας Α' με πλήρες φορτίο, ο κύκλος στεγνώματος θα κοστίσει λιγότερο από 50 λεπτά: στο κόστος ενός καφέ έχετε 3 κύκλους στεγνώματος! Υπάρχουν και μοντέλα που φτάνουν μέχρι την κατηγορία A++ τα οποία εγγυώνται καλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας.

Είναι αλήθεια ότι το στεγνωτήριο θέλει πολύ χρόνο για να στεγνώσει τα ρούχα μας;

Ένας κανονικός κύκλος διαρκεί περίπου δύο ώρες και μπορείτε να στεγνώσετε μέχρι 10 κιλά μπουγάδα. Αλλά, υπάρχουν και γρήγορα προγράμματα που, μέσα σε 40 λεπτά, στεγνώνουν τα ρούχα σας και τα κάνουν έτοιμα για χρήση, ή ειδικά προγράμματα στεγνώματος για ορισμένους τύπους υφασμάτων που απαιτούν μειωμένους χρόνους. Στα νεότερα μοντέλα, που διαθέτουν προγράμματα χρόνου, μπορείτε να επιλέξετε το χρόνο στεγνώματος, ανεξάρτητα.

Είναι αλήθεια ότι οι νεροσυλλέκτες αδειάζουν δύσκολα;

Μερικά μηχανήματα έχουν δοχεία (συλλέκτες) συμπυκνωμένου νερού που είναι μακρόστενα και άβολα, και υπάρχει το ενδεχόμενο το νερό να υπερχειλίσει κατά την κίνηση του αδειάσματος.

Τα μοντέλα της Candy έχουν την ευρεσιτεχνία EasyCase, το οποίο είναι ένα βολικό δοχείο τοποθετημένο στο εσωτερικό της γυάλινης πόρτας, αποσπώμενο χάρη σε μια εργονομική λαβή, που κάνει το άδειασμα εύκολο και γρήγορο. Το συμπυκνωμένο νερό που παράγεται κατά τη διάρκεια του κύκλου στεγνώματος μπορεί να ξαναχρησιμοποιηθεί για οικιακές εργασίες, για παράδειγμα σιδέρωμα ή πότισμα φυτών.

Ο τέλειος φίλος για το πλυντήριό σας

Αν θέλετε, θυμηθείτε να επιλέξετε ένα στεγνωτήριο με φορτίο παρόμοιο με του πλυντηρίου, έτσι ώστε να ταιριάζουν μεταξύ τους. Με τα νέα στεγνωτήρια της Candy μπορείτε να επιλέξετε να συνδυάσετε δύο προϊόντα, και να έχετε μια τέλεια οικογενειακή σειρά, ή να τα στοιβάξετε επάνω σε σταθερό και ασφαλές σημείο, με τα ειδικά παρελκόμενα συνδυασμού και με αυτόν τον τρόπο να καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο, εκμεταλλευόμενοι το ύψος. Πάντως, τα στεγνωτήρια μπορούν να τοποθετηθούν οπουδήποτε επειδή δεν χρειάζονται σωλήνα αποχέτευσης.

25/01/16
Κατηγορίες: