ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΗΝ CANDY
Torna al blog

Πώς μπορώ να καθαρίσω το γυαλί στο εσωτερικό του φούρνου της κουζίνας

Πώς μπορώ να καθαρίσω το γυαλί στο εσωτερικό του φούρνου της κουζίνας

Υπάρχει κάποιος που δεν τα βρήκε δύσκολα με τον καθαρισμό του φούρνου της κουζίνας! Ειδικά αν είστε master chef, ξέρετε ότι η συσσώρευση λίπους και λαδιού δεν συγχωρεί. Από όλες τις αγγαρείες του σπιτιού, χωρίς αμφιβολία, αυτή είναι μια από τις πιο δύσκολες, αλλά με μερικές απλές συμβουλές θα μάθετε πώς να το κάνετε χωρίς πρόβλημα.

Γιατί έχει τόση σημασία να διατηρούμε καθαρό το γυαλί από μέσα;

Όταν διατηρούμε το γυαλί στο εσωτερικό του φούρνου καθαρό είναι χρήσιμο όχι μόνο επειδή θα έχουμε καλύτερο έλεγχο των φαγητών που μαγειρεύουμε, αλλά πάνω από όλα, η ρύπανση και το λίπος στο γυαλί του φούρνου μπορεί να επηρεάσει την ακρίβεια του μαγειρέματος, καθώς και την ποιότητα και την υγιεινή των τροφίμων.

Σωστές συνήθειες για ένα λαμπερό φούρνο

Η πρόληψη είναι καλύτερη της θεραπείας, οπότε, μετά από κάθε ψήσιμο, είναι χρήσιμη συνήθεια να κάνετε ένα γρήγορο καθαρισμό. Πώς; Αφήστε την πόρτα του φούρνου να κρυώσει εντελώς, περνώντας ένα βρεγμένο πανάκι στο γυαλί για να μαλακώσει το λίπος και με μια μικρή ξύστρα αφαιρέσετε τις υπόλοιπες ακαθαρσίες. Τέλος, ξεπλύνετε με νερό.

Τι πρέπει να κάνετε για να καθαρίσετε το γυαλί στο εσωτερικό του φούρνου, όσο καλύτερα γίνεται;

Για να καθαρίσετε το εσωτερικό γυαλί πολύ καλά θα πρέπει να αφαιρέσετε την πόρτα του φούρνου, να πώς:

  • Ανοίξτε την πόρτα του φούρνου και κλειδώστε τις αρθρώσεις, όπως φαίνεται στις παρακάτω εικόνες.

  

  • Αφαιρέστε τις βίδες και το επάνω μεταλλικό κάλυμμα, τραβώντας το προς τα πάνω (δείτε σχήμα).

  

  • Τέλος, όπως φαίνεται στα επόμενα σχήματα, βγάλτε το γυαλί από την εσωτερική πόρτα του φούρνου, και στο σημείο αυτό, είναι έτοιμο να το καθαρίσετε.

  

  • Μετά τον καθαρισμό, θυμηθείτε να τοποθετήσετε ξανά όλα τα μέρη στη σωστή σειρά και να ελευθερώσετε τις αρθρώσεις, όπως φαίνεται παρακάτω.

Ποια προϊόντα μπορώ να χρησιμοποιήσω για τον καθαρισμό;

Εκτός από τα απορρυπαντικά που υπάρχουν στην αγορά, οι πιο επίμονες συσσωρεύσεις λίπους μπορούν να αφαιρεθούν με ένα μείγμα απολίπανσης με βάση το νερό και διττανθρακικό μέσο (δόση: 300 γρ. διττανθρακικού νατρίου, 0,10 λίτρα νερού) που θα περάσετε επάνω στο γυαλί αφού το καθαρίσετε με ένα πανί βρεγμένο σε ζεστό νερό για να αφαιρέσετε τη ρύπανση ευκολότερα.

Απλώστε το μείγμα στο εσωτερικό γυαλί και αφήστε το για δεκαπέντε λεπτά πριν το αφαιρέσετε προσεκτικά με ένα μαλακό υγρό πανί. Για να κάνετε το γυαλί να λάμψει, ολοκληρώστε τον καθαρισμό περνώντας με λευκό ξύδι και αφήστε το να δράσει για 15 λεπτά.

Καθαρός και έτοιμος για χρήση φούρνος

Εάν ακολουθήσετε τις συμβουλές μας ο καθαρισμός του φούρνου απαιτεί ελάχιστη προσπάθεια και το αποτέλεσμα θα είναι τέλειο.

01/02/16
Κατηγορίες: