ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΗΝ CANDY
Torna al blog

Είναι αλήθεια ότι το πλυντήριο πιάτων χρησιμοποιεί λιγότερο νερό από το πλύσιμο στο χέρι;

Είναι αλήθεια ότι το πλυντήριο πιάτων χρησιμοποιεί λιγότερο νερό από το πλύσιμο στο χέρι

Πολλά πιάτα για πλύσιμο και λίγος χρόνος ή διάθεση για να το κάνετε: για τους λόγους αυτούς θα επιλέξετε να αγοράσετε ένα πλυντήριο πιάτων. Η χρήση του απαιτεί περισσότερο ή λιγότερο νερό από ό,τι το παραδοσιακό πλύσιμο στο χέρι; Ας το δούμε μαζί.

Πλυντήριο πιάτων ή πλύσιμο στο χέρι;

Αν και στο παρελθόν το πλύσιμο στο χέρι θεωρήθηκε πιο οικονομικό, μια μελέτη του Πανεπιστημίου της Βόννης στη Γερμανία, έχει αποδείξει ότι δεν είναι: τα πιάτα που πλένονται στο χέρι τα οποία χρησιμοποιούνται σε δείπνο 12 ατόμων χρειάζονται περίπου 103 λίτρα νερού, αντί των 10 λίτρων που απαιτούνται για ένα τελείως γεμάτο πλυντήριο πιάτων νέας γενιάς για 16 σερβίτσια και πέφτουμε στα 6-7 λίτρα μόνο για ένα πλυντήριο πιάτων για 6 σερβίτσια.

Οι πιο σύγχρονες συσκευές για μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας

Στα τελευταία μοντέλα της Α+++, A++ και Α+ κλάσης, όπως όλα τα μοντέλα της Candy, οι καταναλώσεις ενέργειας είναι επίσης χαμηλότερες και επιτρέπουν την εξοικονόμηση ενέργειας έως και 70% σε σύγκριση με τα μοντέλα της Α κλάσης. Ορισμένα μοντέλα πλυντηρίων πιάτων διαθέτουν επίσης και ορισμένα προγράμματα ECO που επιτρέπουν περισσότερη εξοικονόμηση και "αυτόματα" προγράμματα που, χάρη στον αισθητήρα που διαθέτουν, ορίζουν τις παραμέτρους πλύσης ανάλογα με το επίπεδο της ρύπανσης.

Λίγες χρήσιμες συμβουλές πλύσης

 Αν επιλέξετε να αγοράσετε ένα πλυντήριο πιάτων, μπορείτε να εξοικονομήσετε ακόμη περισσότερο νερό με μερικά απλά βήματα.

Αποφύγετε τον κύκλο πρόπλυσης και πλένετε μόνο όταν έχετε γεμάτο μηχάνημα. Ορισμένα πλυντήρια πιάτων σας επιτρέπουν να φορτώσετε και να πλύνετε περισσότερα από 200 πιάτα, ακόμη και μεγαλύτερα αντικείμενα, όπως ταψιά και φόρμες ψησίματος, σχάρες ψησταριάς και εστιών, πιάτα φούρνου, και μέχρι 8 μεγάλες πλάκες πίτσας από 34,5 εκατοστά, εκτός από αυτά που χρησιμοποιούνται συνήθως κατά τη διάρκεια της ημέρας, από το πρωινό έως το γεύμα.

Αν η ρύπανση είναι νωπή ή το φορτίο μειωμένο, χρησιμοποιήστε τις επιλογές ECO (λειτουργίες ή πλήκτρα σε ορισμένα μοντέλα πλυντηρίων πιάτων) που μειώνουν τη διάρκεια του βασικού προγράμματος κατά μέσο όρο στο 25%, για να εξοικονομήσετε χρόνο και ενέργεια.

Εξαιρετική απόδοση και μεγάλη διάρκεια ζωής

Για να έχετε καλύτερα αποτελέσματα και να βελτιώσετε την απόδοση του πλυντηρίου πιάτων σας, είναι σημαντικό να φροντίζετε για την καλή περιποίηση και συντήρησή του. Θα πρέπει να θυμάστε, για παράδειγμα, να βγάζετε τακτικά το φίλτρο για καθάρισμα και να προσθέτετε άλας στο δοχείο για να αποτραπεί η δημιουργία ασβεστώματος. Ωστόσο, υπάρχουν και μοντέλα με αυτοκαθαριζόμενο φίλτρο που μειώνουν στο ελάχιστο τις απαιτήσεις συντήρησης. Με αυτόν τον τρόπο το μηχάνημά σας θα συνεχίσει να αποδίδει καλά καθώς θα περνά ο χρόνος.

Καθαρίστε τα πιάτα χωρίς κόπο

Το πλυντήριο πιάτων απλοποιεί τη ζωή σας και σας βοηθά να περιορίσετε την κατανάλωση νερού: ακολουθήστε τις συμβουλές μας και θα δείτε την αλλαγή! 

11/01/16
Κατηγορίες: