ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΗΝ CANDY
Torna al blog

Έχετε κάποιες πρακτικές συμβουλές καθαρισμού για να με βοηθήσουν να κρατήσω τα ρούχα μου σε άριστη κατάσταση;

Έχετε κάποιες πρακτικές συμβουλές καθαρισμού για να με βοηθήσουν να κρατήσω τα ρούχα μου σε άριστη κατάσταση;

Για να διατηρήσετε τα ρούχα σας σε άριστη κατάσταση, έτσι ώστε να μπορούν να συνεχίσουν να μοιάζουν με καινούργια, είναι σημαντικό να ακολουθήσετε μερικές πρακτικές συμβουλές που μπορούν να εξασφαλίσουν ότι τα αγαπημένα σας ρούχα θα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Ας αρχίσουμε από τα βασικά: να είστε προσεκτικοί επιλέγοντας ένα πρόγραμμα πλύσης που είναι κατάλληλο για τα υλικά που θέλετε να πλύνετε. Σήμερα, οι στατιστικές δείχνουν ότι οι καταναλωτές χρησιμοποιούν κατά μέσο όρο μόνο τρία από τα διαθέσιμα προγράμματα πλύσης. Σε γενικές γραμμές αυτά είναι τα "Ευαίσθητα", "Βαμβακερά" και "Γρήγορα".

Για να αποφευχθεί η καταστροφή των ινών των υφασμάτων, είναι πολύ σημαντικό να διαβάσετε τις ετικέτες προδιαγραφών πλύσης, οι οποίες είναι ειδικά μελετημένες από τον κατασκευαστή των ρούχων.

Η νέα γενιά των πλυντηρίων προσφέρει ένα ευρύ φάσμα προγραμμάτων, κατάλληλο για όλους τους διαφορετικούς τύπους υφασμάτων, καθώς και νέες επιλογές που εγγυώνται βέλτιστα αποτελέσματα από την άποψη της απόδοσης καθαρισμού, πετυχαίνοντας ταυτόχρονα εξοικονόμηση χρόνου και νερού.

Επιλέγοντας το καταλληλότερο πρόγραμμα είναι ένα καλό σημείο εκκίνησης για να εξασφαλίσετε μεγάλη διάρκεια ζωής για τα ρούχα σας, αλλά υπάρχουν και άλλες προφυλάξεις που πρέπει να θυμάστε.

Μην αφήνετε τα ρούχα στο πλυντήριο πολύ καιρό μετά την ολοκλήρωση του κύκλου πλυσίματος. Αυτό θα αποτρέψει το σχηματισμό δυσάρεστων οσμών, αλλά θα μειώσει επίσης και τις τσακίσεις στα υφάσματα, κάνοντας το σιδέρωμα ευκολότερο.

Απλώστε τα ρούχα να είναι επίπεδα στην απλώστρα ή αν τα κρεμάτε σε σκοινί προσπαθήστε να αποφύγετε την στήριξη με μανταλάκια γιατί συχνά αφήνουν δύσκολα σημάδια. Ευαίσθητα ρούχα, όπως πουλόβερ μπορεί να παραμορφωθούν από το βάρος του νερού, έτσι είναι σημαντικό ότι αυτά τα θα στεγνώσουν σε μια επιφάνεια, επίπεδα και απλωμένα ή και ακόμα καλύτερα, ακουμπώντας τα σε μια πετσέτα.

Για τέλεια πουκάμισα, η συμβουλή είναι να τα κρεμάτε απ' ευθείας σε μια κρεμάστρα. Με αυτό τον τρόπο, μειώνονται σημαντικά οι ζάρες και το σιδέρωμα θα είναι ευκολότερο,  αποφεύγοντας να χρησιμοποιήσετε και υπερβολικά ζεστό σίδερο για το ίσιωμα τους.

Ακολουθώντας αυτές τις λίγες και απλές συμβουλές, τα αγαπημένα σας ρούχα θα παραμείνουν σε άρτια κατάσταση, με εσάς να τα απολαμβάνετε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα!

01/03/16
Κατηγορίες: